Сари: Челси се представя по-добре от Арсенал


Н. Гавазов

Сари: Челси се представя по-добре от Арсенал

Мениджърът на Челси Маурицио Сари отговори на критиките, казвайки, че отборът му по-добре от Арсенал провежда настоящия сезон.  

Както е известно, английската преса е убедена, че Сари е на  едно поражение от уволнение. Загуба  от Манчестър Сити във  финала на Купата на Лигата или от Тотнъм  в Премиършип може да прекъсне кариерата на Маурицио в лондонския клуб.

Италианският специалист обаче не разбира толкова силен контраст в отношението на обществото към  неговата работа и работата на Унай Емери в Арсенал. Сари също така си спомня, че е получил отбор, който завърши  пети през миналия сезон.

"Честно казано, не се интересувам от критика. Трябва да мисля за работата си и да гледам по-широко, в противен случай ще работя лошо. Затова продължавам да следвам пътя си и доколкото знам, нищо не се е променило.

Продължавам да слушам как хората хвалят по какъв начин Арсенал провежда  сезона, но те не са във  финала на Купата на Лигата, имат по-малко точки във Висшата лига, а в Лига Европа се класираха за 1/8 финала, но и ние го направихме. Не разбирам защо хората се държат, като че ли нямаме добър сезон, а на Арсенал е добър.

Вярно е, че имаме много възходи и падения, понякога много дълбоки падания, но мисля, че това е простимо, ако се отчете, че това е първият ми сезон. В края на краищата, приех отбора, който завърши миналия сезон със 70 точки", заяви Сари.

  Сподели
406