Челси разглежда Зидан и Лампард на мястото на Сари


Н. Гавазов

Челси  разглежда Зидан и Лампард на мястото на Сари

Челси обмисля кандидатурата на Зинедин Зидан и Франк Лампард, ако клубът реши да  се раздели с мениджъра си  Маурицио Сари.

Домашното поражение с 2:0  от Манчестър Юнайтед във ФА Къп показа, че кризата, в която "сините" се намират през последните седмици, премина в нов етап - не само играчите, но сега и феновете започнаха да губят вярата си в Сари.

По-рано авторитетното издание The Guardian съобщи, че Челси няма да взема прибързани решения относно Маурицио. Това обаче не означава, че клубът не се готви да се раздели с италианския специалист.

Според източници от "Стамфорд Бридж",  шефовете на Челси са много загрижени за играта и резултатите на отбора  напоследък. Клубът иска да бъде готов, ако смята, че няма друг избор освен уволнението на Сари.

Като специалисти, които могат да поемат отбора в разгара на сезона, ръководството на "сините" вижда в лицето на  Зидан и Лампард. Първият е без работа, след като се раздели с Реал Мадрид в края на последната кампания, а вторият вече прави първите си стъпки в треньорската област.

Говорейки за Челси като играч, Лампард се превърна в истинска легенда и затова "сините“ са  единственият клуб, който може да накара Франк да напусне Дарби Каунти  без да завърши първия си сезон.

Очаква се тази седмица да бъде изяснена съдбата на Сари. Само победи  над Малмьо в Лига Европа и Манчестър Сити във финала на Купата на Лигата ще позволят на Сари да продължи работата си.

  Сподели
148