Дзола: Челси има характер


Н. Гавазов

Дзола: Челси има характер

Асистентът на мениджъра  на Челси Джанфранко Дзола не смята, че на "сините"  липсва характер и лидерство.

През последните седмици Челси беше много нестабилен  в играта и резултатите си, завършвайки посещенията  в Манчестър Сити и Борнемут със смазващи поражения.

Смята се, че сегашният Челси е прекалено мек и безхарактерен отбор, който капитулира при първите трудности, но Дзола е убеден, че "сините" имат лидери като Марсел Десаи  и Джон Тери, с които Джанфранко е споделял  съблекалнята.

"Аз съм убеден в това. Тук са други хора, но също  големи и силни личности, а  в това те си приличат.

Мисля, че този отбор, подобно на колектива от  моето време, не обича да губи. Може би го показва по различен начин, така че би било погрешно да правим подобно сравнение. Убеден съм, че не бяхме  доволни от това загубихме от Сити и отговорихме с победа над Малмьо.

Би било хубаво, ако реагирахме като отбор, а не нас отделни играчи. Срещу Сити, ние, уви, отговорихме индивидуално. Имаше играчи, които поеха отговорност и се опитаха да променят ситуацията сами.

Ние обаче създаваме философия, която ни задължава да реагираме заедно. Не е достатъчно само един играч да вземе топката и да се опита да заобиколи двамата съперници. Не се стремим така да печелим своите  мачове.

Не вярвам, че на този отбор му е все едно. На тях не им е безразлично. Те просто се нуждаят от това разбиране за това как да работят заедно", заяви Дзола.

  Сподели
392