Юнайтед ще предложи на Де Хеа контракт на стойност 90 милиона паунда


Н. Гавазов

Юнайтед ще предложи на Де Хеа контракт на стойност 90 милиона паунда

Манчестър Юнайтед е готов да предложи на вратаря си Давид де Хеа  договор с най-високата базова  заплата в историята на Висшата лига.

В момента "червените дяволи" избират нов постоянен мениджър и търсят подходящ специалист за създадената позиция на спортен директор, но разширяването на сътрудничеството с Де Хеа  е не по-малко важна задача за изпълнителния директор Ед Удуърд.

Както стана известно от The Times, Удуърд  е готов да потвърди статута  на Де Хеа  като лидер на отбора и един от най-добрите вратари в света. На "Олд Трафорд"  са съгласни, че най-добрият играч в отбора от четири от петте предишни сезона е заслужил  наградата си.

Според публикацията, Давид ще получи за разглеждане петгодишен договор на стойност от над 90 милиона паунда. Така основната заплата на де Хеа, без да се вземат предвид различните бонуси, ще бъде около 350 хиляди паунда седмично.

Така, според гарантирана заплата, 28-годишният испанец, ако подпише нов договор, ще изпревари Месут Озил от Арсенал и съотборниците си Пол Погба и Алексис Санчес.

  Сподели
378