Бин Салман се надява да купи Юнайтед през следващия сезон


Н. Гавазов

Бин Салман се надява да купи Юнайтед през следващия сезон

Наследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман се надява да стане собственик на Манчестър Юнайтед от следващия сезон.

За първи път през октомври се появиха слухове за намерението на Бин Салман да придобие клуба от "Олд Трафорд"  от американското семейство Глейзър. Няколко месеца по-късно саудитският принц не е изгубил желанието си да придобие  Юнайтед, съобщава The Sun  в изключителен материал.

Според публикацията,  подготовката за сделката вече е в разгара си. В последните дни босовете на Юнайтед, а също така и братята Глейзър започнаха редовно да посещават Рияд.

Продажбата на "червените дяволи"  ще позволи на американците да си върнат инвестициите в Юнайтед няколко пъти. Преди 14 години те придобиха клуба за 790 милиона паунда, а сега могат да го продадат за 3,8 милиарда паунда. Крайната цена зависи от това, дали хората  на Оле Гунар Солскяер ще успеят да спечелят билет за Шампионската лига.

Отбелязваме, че парите  не са проблем за 33-годишния Бин Салман - състоянието на семейството на наследника се оценява  £ 850 милиарда.

  Сподели
355