Сари: Малмьо физически превъзхожда Челси


Н. Гавазов

Сари: Малмьо физически превъзхожда Челси

Мениджърът  на Челси Маурицио Сари обобщи първия мач от 1/16 - финалите на Лига Европа с Малмьо. Срещата, проведена в Швеция, завърши при  резултат 2: 1 в полза на отбора от Острова.

"Радвам се, защото играхме доста уверено. На фона на предишния ни мач не бе лесно. Днес тази увереност бе видима във всичко, включително и по начина, по който се справихме с топката в нашето собствено наказателно поле.

Проведохме добър мач и позволихме на противника да ни заплаши само със статични положения. В това отношение Малмьо ни превъзхожда във физическа сила.

Можехме да отбележим повече, но в крайна сметка сами пропуснахме поради грешка. Въпреки това днес показахме желаното отношение към играта. Имахме индивидуални грешки и можехме окончателно да решим изхода от сблъсъка благодарение на три или четири момента при  резултат 2: 0. Въпреки това се радвам, че отборът е уверен в себе си.

Малмьо има добре изграден и физически мощен тим, срещу който е трудно да се играе. Затова трябва да подходим към предстоящия мач на "Стамфорд Бридж" като решаващ в борбата за класиране за  следващия кръг на турнира.

Те са много компактни и стегнати, така че ни чака труден реванш. Те са по-добри от нас физически, така че всяко статично положение от тяхна страна може да бъде опасено", заяви Сари.

  Сподели
407