Кардиф е готов да плати за Сала


Н. Гавазов

Кардиф е готов да плати за Сала

Президентът на Кардиф Мехмет Далман обеща, че "лястовиците" ще платят на  Нант за нападателя Емилиано Сала, ако бъдат задължени  да го направят при условията на споразумението на двата клуба.

През миналия месец Кардиф  актуализира трансферния си рекорд, като договори прехода на Сала от Нант за 18 милиона паунда. Но два дни по-късно аржентинският футболист изчезна.

Както се оказа по-късно, самолетът, с който Емилиано летя  до мястото на новия си клуб, се разби и потъна във водите на Ламанша.

В същото време, когато спасителните служби успяха да открият потъналия самолет и потвърдиха смъртта на футболиста, Нант поиска от Кардиф първото плащане по издаденото прехвърляне, дори заплаши да подаде жалба или да се обърне към съда.

Въпреки това, има твърде много пропуски в тази история - достатъчно е да се каже, че тялото на пилота Дейвид Иботсън все още не е намерено. Следователно в Кардиф те все още не вярват, че имат задължението да уреждат сметките с Нант.

"Разбира се, ако имаме задължения по договора да им платим, тогава ние ще платим. Нашият клуб знае какво е чест. Но ако няма такива ангажименти - а засега  има някои аномалии - тогава имате право да очаквате, че аз, като президент и защитник на интересите на този клуб,  ще се придържам твърдо към позицията си.

Все още сме в процес на събиране на информация и този процес ще продължи. Когато съберем  достатъчно информация, сигурен съм, че ще седнем с Нант и  ще решим как да стане", заяви  Далман.

  Сподели
370