Зидан може да замени Сари в Челси


Н. Гавазов

Зидан може да замени Сари в Челси

Сериозните затруднения на Маурицио Сари принуди Челси да обърне внимание на бившия старши- треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан.

След застана начело на "сините" през  миналото лято, Сари не претърпя нито едно поражение в първите 12 мача и - както отбелязаха и самите играчи - накара  отбора да играе добър футбол.

След това резултатите и качеството на играта започнаха да спадат. Челси достигна финала на Купата на лигата, който може би е първият трофей на Маурицио в кариерата си, но мениджмънтът на Челси е по-заинтересован да спечели билет за Шампионската лига.

Буквално преди няколко дни се появиха съобщения, че съдбата на Сари може да бъде решена през следващия месец. Ако Челси започне да буксува в битката срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал за четвърто място във Висшата лига, главата на Маурицио ще излети от раменете му.

Клубът от  "Стамфорд Бридж" сериозно обмисля възможността да уволни Сарри и вижда Зидан като възможен заместник  на италианеца.

В момента Зинедин все още е безработен, след като се раздели с Реал Мадрид в края на миналия сезон. Французинът  е свързан с назначаване в  Манчестър Юнайтед, но там неговите шансове се считат за по-ниски от тези на Оле Гунар Солскяер и Маурисио Почетино.

В същото време 46-годишният французин много е заинтересован да изпробва себе си в Премиършип. В допълнение, Зидан е идолът на най-добрия играч на Челси в лицето на  Еден Азар, който в началото бе очарован от т.нар. Сарибол, но напоследък е доста сдържан в изявленията си.

  Сподели
425