Гуардиола обясни ситуацията със Сари след мача


Н. Гавазов

Гуардиола обясни ситуацията със Сари след мача

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обясни, защо колегата му от Челси Маурицио Сари отказа да се ръкува с него след вчерашната среща между двата отбора, а освен това се застъпи за италианския специалист.

"Той не ме видя. Имам добри отношения с него, никакви  проблеми", заяви Гуардиола.

Сари веднага бе подложен на критики след вчерашното фиаско на "сините", но Гуардиола съветва Челси да прояви търпение към мениджъра си, както Сити е показал такова към него.

"Знам какво иска да постигне и мисля, че той е човекът, на който такива мачове помагат да станат по-добри. Те ни победиха на "Стамфорд Бридж" и за нас бе много трудно срещу Наполи през миналия сезон - в онези моменти те бяха по-добри.

Хората не разбират колко трудно може да бъде вашата първа година. Първият ми сезон тук бе  труден. През първата ми година не играхме така, както исках. Хората мислят, че сте закупили играчи и можете да се борите за победа, но винаги имате нужда от време. Това зависи само от вярата на собствениците - дали те наистина вярват във вас.

Основната причина, поради която реших да отида в Манчестър Сити е, че шефовете, особено Чики Бегиристайн, ме познават. Когато нещата се объркат, ние се опитваме да намерим решение. Когато загубим, те не започват да мислят, че съм лош мениджър.  Затова се радвам на работата си тук", заяви Гуардиола.

  Сподели
411