Солскяер: Марсиал може да достигне нивото на Роналдо


Н. Гавазов

Солскяер: Марсиал може да достигне нивото на Роналдо

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер вярва, че неговият нападател Антони Мартиал може да повтори успеха на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд".

Марсиал стана най-скъпият тийнейджър в света, когато през 2015 г. се премести от Монако в Юнайтед. До момента Антони проведе 164 мача за "червените дяволи" и вкара 47 гола, но стабилно заигра на високо ниво едва през този сезон.

През миналия месец 23-годишният французин дори сключи нов договор с Юнайтед, отбелязвайки това с гол и асистенция при победата над Фулъм през уикенда.

Бившият капитан на "червените дяволи " Гари Невил сравни гола на французина с попадението на Роналдо на "Крейвън Котидж" през 2007 година и Солскяр с охота направи паралел между двамата.

"Да, помня. Този гол се случи към  края на мача. Играхме много зле, но Кристиано вкара.

 Разбира се, Антони много прилича на него. Ако иска да достигне нивото на Кристиано, той знае какво трябва да направи. В ръцете му е. Той има подходящия талант.

Радвам се, че е в моя отбор. Той участва в толкова много голове. Антони е играч на Манчестър Юнайтед, той предизвиква възхищение сред тълпата, своя мениджър, своите съотборници в отбора. И има отличен характер", заяви Солскяер.

  Сподели
423