Бабел: Няма значение, дали Клоп ще спечели титлата


Н. Гавазов

Бабел: Няма значение, дали Клоп ще спечели титлата

Бившият защитник на Ливърпул Маркус Бабел заяви, че за него няма значение дали "червените" ще  спечелят нещо през този сезон или ще завършат кампанията си без трофей.

Въпреки препъването си  в последните два мача, Ливърпул все още има отлични шансове за първа  титла от 1990 г.

Бабел обаче е най-силно впечатлен не от възможността да спечели престижния трофей, а от трансформацията, която "червените" направиха под ръководството на  Юрген Клоп.

Маркус, който бе  част от отбора, направил требъл  преди 18 години, първо се възхищава на стила, който Юрген е наложил в играта  на Ливърпул.

"Според мен Юрген Клоп върши невероятна работа. Той е невероятен. Хората му се доверяват и това е най-важното. Момчетата вярват в него.

Той е едно от лицата на Ливърпул. Върна  стария дух на клуба и аз просто искам да похваля Юрген, той е страхотен човек.

Той не е актьор, не играе играта, държи се  естествено. Той бе такъв в продължение на седем години в Дортмунд, а сега донесе увереността и таланта си в Ливърпул - и хората го обичат за това. А нивото на играта, което те демонстрират е на изключително ниво.

Аз съм фен. Ако имах абонамент за "Анфийлд", ще съм щастлив да ходя на всяка домакинска среща, защото е мечта да гледаш играта им. Няма значение дали печелят или губят, стилът им е великолепен.

Сериозно. Няма значение дали Ливърпул ще спечели нещо през този сезон или не - удоволствието  е да гледаш техния футболен стил.

Сега те направиха няколко поредни равенства, но това е нормално. Не е възможно да проведете  всичките 38 мача  на най-високо ниво. Но да ги гледате е наистина голямо удоволствие.

Разбира се, искам да спечелят лигата, аз наистина го искам. Искам те да спечелят Шампионската лига. Но стилът, в който играят и как те прибавиха по време на Юрген Клоп - това доставя  голямо удоволствие", заяви Бабел.

  Сподели
422