Солскяер обясни защо е идеален за Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер обясни защо е идеален за Юнайтед

Оле Гунар Солскер обясни защо е перфектен за Манчестър Юнайтед, въпреки провала си в Кардиф.

Когато през декември "червените дяволи" решиха да освободят Жозе Моуриньо от поста мениджър и назначиха Солскяер до края на сезона, Оле Гунар се върна в  английския футбол с опетнена репутация.

По-рано в своята треньорска кариера Солскяер  се провали в Кардиф, след като загуби 12 от 18-те си мача във Висшата лига и изпадна в Чемпиъншип.

Норвежецът обаче смята, че този период не трябва да бъде взиман под внимание при определяне на това, дали заслужава да остане в Юнайтед.

"След като завърших кариерата си през 2007 г., наблюдавах повечето от мачовете на Юнайтед и разбира се, имах собствено мнение за това какво е направено тук и какво не е. Като фен на Юнайтед трябва да имате мнение за това. Ето защо мисля, че  съм много добре подготвен за тази работа.

За мен е по-лесно, защото познавам ДНК и индивидуалността на Манчестър Юнайтед и знам какво означава да си играч на Манчестър Юнайтед.

Тази индивидуалност се основава на победи и вяра в себе си. Ние искаме да поемаме рискове. Искаме да отидем за втори, трети и четвърти гол, защото това е въплътени в Манчестър Юнайтед. Ако не можете да го приемете, тогава не сте за този  клуб.

Това е съвсем различен клуб и различна ситуация от Кардиф. Манчестър Юнайтед, разбира се, ми подхожда много по-добре от клуб, който се бори за оцеляване. Не бях готов за тази борба. Не казвам, че не бях готов за Висшата лига.  Това е различно", заяви Солскяер.

  Сподели
445