Почетино: Сон се движи като Меси


Н. Гавазов

Почетино: Сон се движи като Меси

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сравни своя нападател Сон Хен Мин със суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

През този сезон Сон вече вкара 10 гола и отдаде пет асистенции, включително в последните два мача с Уотфорд и Нюкасъл. Впечатляващото е, че 26-годишният кореец постигна тези успехи след като два пъти по време на сезона участва в международни турнири.

Почетино е възхитен от Сон.

"Той работи толкова упорито, винаги е енергичен и никога не се отказва. Опитва се, опитва се и се опитва. Опитва се с топката и без топката, той е много надежден и стабилен, и това е най-важното нещо.

Сон е като батерия, която работи, работи и работи, докато не свърши. Той дава всичко, което има, а когато остане без сила, той иска замяна или почивка. Това е той.

Той винаги дава 100% във всеки епизод, с топката и без топката. Това е най-важно от всичко и той е много добър пример за всеки.

След първия сезон тук, той разбра какво искаме от него. Ако го следите, ще видите, че той е един от тези играчи, които винаги се движат по терена, опитвайки се да подобрят позицията си в отбранителни и нападателни ситуации. Винаги е открит за подаванията на съотборниците си, втурва се напред, връща се назад и атакува с втората вълна. Днес той е перфектен играч и ние сме много  доволни от играта му.

Работата не е в разстоянието, което покриваш, а в качеството на твоето тичане. Можеш да изминеш 12 километра, но ако не ускориш и победиш опонентите, това няма да повлияе на играта.

Най-важното е как ти се справяш и как влияеш на играта. Качеството е над количеството. Вие не обсъждате колко километра е тичал Меси.

Не, но разстоянието, към което се прикрепват скоростта и мощта, правят разликата. Сон е точно такъв. Качеството на движенията му са на най-високо ниво", заяви Почетино.

  Сподели
555