Почетино: Ние не купуваме звезди, ние създаваме звезди


Н. Гавазов

Почетино: Ние не купуваме звезди, ние създаваме звезди

Мениджърът  на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че неговият клуб е принуден да създава звезди, а не да ги купува, както правят конкурентите във Висшата лига.

Аржентинецът остава без подсилване на състава за втори пореден трансферен прозорец. Но Маурисио разбира, че това е необходима мярка и за да се борят за по-високи цели, "шпорите“ трябва да се настроят към това.

"През последните няколко години Ливърпул инвестира много пари. Ние - по силата на много причини - се опитваме да отглеждаме нашите млади играчи, които имат голямо бъдеще. Говоря за Хари кейн, деле Али, Ерик Дайър, Кириън Трипиер или Хари Уинкс.

Ние създаваме играчи. За разлика от нас, ако Ливърпул се нуждае от защитник, те купуват Ван Дайк. Имате ли нужда от вратар? Те гледат кой е най-добрият към момента  и купуват Алисон. Същото се отнася и за Манчестър Сити.

В крайна сметка, тази стратегия има право на живот, защото Реал Мадрид и Барселона правят същото, а те са клубове на различно ниво.

В момента Тотнъм не е достигнал това ниво, така че, когато не можем да си купим пералня, купуваме мивка, за да направим същото. Вместо диван си купуваме стол, за да можем да седим. В това е разликата между Тотнъм и отборите, които са съсредоточени към победи", заяви Почетино.

  Сподели
499