Ходжсън: Класирането трябва да се гледа след 10 кръг


Н. Гавазов

Ходжсън: Класирането  трябва да се гледа след 10 кръг

Според мениджъра на Ливърпул Рой Ходжсън, феновете на отбора не бива да обръщат внимание на класирането преди да са изминали поне десет кръга от шампионата във Висшата лига. В момента „червените" са на незавидното 13 място с 4 точки от три мача и отрицателна голова разлика. Ходжсън, в навечерието на гостуването на Бирмингам Сити обаче успокои феновете, заявявайки, че не бива да се правят никакви изводи на такъв ранен етап от сезона.

„Знам колко точки имаме, но не знам какво значение има това за класирането. Мисля че таблиците са без значение преди да са изминали поне 10 кръга. Тогава може да започнеш да се вгледаш каква е разликата между отборите. Не мисля, че трябва да се тревожим за това след само три двубоя", заяви Ходжсън пред журналисти.

„Програмата има много голямо значение. Ние вече играхме с Арсенал у дома и Манчестър Сити, като гост. Контузиите също имат значение, когато отборите не разполагат с техните най-добри играчи в началото, но по-късно могат да ги включат в игра. След десет двубоя аз ще започна да гледам класирането, но до тогава ще се притеснявам единствено за представянето на моя отбор и за постигнатите резултати", продължава специалистът.

След като УЕФА премести мачовете на националните отбори за петък и вторник, Ходжсън, както и много други мениджъри, смята че играчите ще имат повече време да се подготвят за мачовете през уикенда.

„Денят си е ден и един допълнителен ден ще помогне доста Преди, когато играчите играеха с националните отбори събота и неделя и понякога не се връщаха до петък, това беше голям проблем.Тази седмица повечето от нашите футболисти се върнаха в сряда, което ни три дни за подготовка. Това е голямо предимство и е много разумно решение на УЕФА. Аз мисля, че трябва да благодарим на хората, които се застъпиха за това решение", завършва Ходжсън.

 

 

  Сподели
100