Челси привлече Гонсало Игуаин


Н. Гавазов

Челси привлече Гонсало Игуаин

Челси официално потвърди привличането под наем на нападателя Гонсало Игуаин от Ювентус до края на сезона.

Припомняме, че през първата половина на този сезон Игуаин игра под наем  в Милан, където вкарва само осем гола - един по-малко от Алваро Мората, който се очаква да освободи мястото на Гонсало, след като отиде в Атлетико.

Мениджърът на "сините"  Маурицио Сари обаче се надява, че след смяната на клубовете Игуаин ще възстанови голмайсторските си качества, които демонстрира по време на съвместната им работа в Наполи.

През сезон 2015/16 Гонсало бе най-добрият голмайстор на Серия А за всички времена, като вкара 36 гола за клуба от Неапол. Именно тогава Игуаин привлече вниманието на Ювентус, а като се премести там, той се  отличи 55 пъти в 105 мача.

"Когато ти се даде възможност да се присъединиш към Челси, трябва да го използваш. Винаги съм харесвал този отбор, защото има богата история, невероятен стадион и те играят във Висшата лига - лигата, в която винаги съм искал да играя.

Надявам се, че ще мога да се отблагодаря на Челси за доверието им на  футболното игрище. Нямам търпение  да започна, и се надявам да се адаптирам възможно най-бързо", каза 31-годишният аржентинец.

"Гонсало бе нашата цел номер едно през този прозорец и той пристига при нас като доказан голмайстор от  най-високо ниво. Преди това е работил с Маурицио, демонстрирайки голяма ефективност, така че той знае как на нашия мениджър му харесва да играе.

За нас не беше лесно да сключим тази сделка заради няколко участващи страни в нея, но се радваме, че всичко се получи и сега се надяваме, че Гонсало ще ни бъде от полза през втората половина на сезона“, каза директорът на Челси Марина Грановска.

От своя страна Ювентус потвърди, че Челси е задействал опцията за удължаване на наема на Игуаин за следващия сезон за 15.6 милиона паунда (18 милиона евро), или закупуването на Гонсало за 31.3 милиона паунда (36 милиона евро).

  Сподели
486