Невил: Сари знае, че ще бъде уволнен през следващите 18 месеца


Н. Гавазов

Невил: Сари знае, че ще бъде уволнен през следващите 18 месеца
  • Експертът от  Sky Sports Гари Невил е убеден, че уволнението на Маурицио Сари от поста главен треньор на Челси през следващите една или две години е неизбежно.

След поражението от Арсенал с 2: 0 в неделя, Сари бе изключително ядосан на играчите си, а това е разбираемо - Челси загуби за пети път в последните 12 мача и показа футбол, който е далече от стандартите на тима.

Невил е убеден, че италианският специалист трябва да вземе в предвид опита на своите предшественици, които не успяха да покорят съблекалнята и в крайна сметка загубиха работата си.

"Сари знае, че в един момент той ще бъде уволнен през следващите 18 месеца или две години, това е неизбежно в Челси. Следователно, през първите шест месеца, докато той все още има някакъв контрол, той може да си позволи да говори.

Но е факт, че съблекалнята решава всичко. Това е нещо като кран, който се включва и изключва. Това се случва в продължение на много години. Вероятно Сари си помисли, че е опитен човек и това няма да му пречи.

Обикновено бих казал, че е погрешно да критикуваш играчи. Но през следващите пет или десет години ще видим това все повече и повече, нямам никакво съмнение в това. Мисля, че това ще стане норма, защото ситуацията е така: или ние или те.

Когато мениджърите имат някакъв контрол на ранен етап от работата си, те трябва да го използват и да подчинят съблекалнята на себе си, защото с течение на времето наставниците на Челси разбират колко трудно им е да се справят", заяви Невил.

  Сподели
444