Сари: Тази група играчи е изключително трудна за мотивиране


Н. Гавазов

Сари: Тази група играчи е изключително трудна за мотивиране

Мениджърът на Челси Маурицио Сарри толкова много се ядоса на играчите си за загубата от Арсенал с 2:0, че по време на пресконференцията премина от английски на италиански език.

В събота хората на Сари претърпяха поражение на "Емирейтс", като особено обезпокоителен е начинът, по който се случи това - домакините контролираха почти целия мач и позволиха на "сините" да нанесат само един точен удар.

Това предизвика голямо раздразнение в италианския специалист.

"Днес предпочитам да говоря на италиански. На първо място, защото искам да предам съобщението много ясно на моите играчи.

Трябва да кажа, че съм изключително ядосан. Наистина съм много ядосан. Това поражение бе резултат от нашето отношение, нищо друго. Това е неприемливо за мен. Нещо подобно се получи  срещу Тотнъм в лигата. Изглежда, че тази група играчи е изключително трудна за мотивиране.

От техническа гледна точка и двата отбора са на едно и също ниво, но те бяха по-целенасочени в двете наказателни полета, така че тактиката не е виновна

Не мога да кажа, че нямам нищо общо с това поражение. Трябва да споделим вината. Но това не е отбор, който може да се прослави със своите бойни качества. Трябва да се приспособим и да станем тим, който е готов да издържи 10-15 минути и след това да играе своя футбол. Днес ние не играхме нашия футбол", заяви Сари.

  Сподели
429