Моуриньо разкритикува новото поколение треньори


Н. Гавазов

Моуриньо разкритикува новото поколение треньори

Жозе Моуриньо подложи на критика новото поколение треньори, които публиката възхвалява за красивия стил на игра, а не за спечелените трофеи.

Гледайки ярката игра на Ливърпул с Юрген Клоп и Тотнъм с Маурисио Почетино, феновете на Манчестър Юнайтед изпитваха известна ревност, защото собственият им отбор по време на работата на Моуриньо изповядваше доста скучен футбол.

Моуриньо се дистанцира от такива колеги. Много по-близо до португалеца е  философията на Хосеп Гуардиола и Карло Анчелоти, които, подобно на самия Жозе, последователно осигуряват трофеи за своите клубове.

"Много е лесно да играеш "добре" и да не побеждаваш. Много е лесно да се придържаме към идеята за определен вид футбол, но без резултати. Хората, които печелят и го правят последователно за дълъг период от време, имат собствено мнение за това.

Гуардиола и Анчелоти са тези, които последователно постигат победи в кариерата си. Аз принадлежа към тази категория. Но къде е това ново поколение, което ще даде резултат? Къде са те?", заяви Моуриньо.

  Сподели
388