Моуриньо обвини Челси за продажбата на Салах


Н. Гавазов

Моуриньо обвини Челси за продажбата на Салах

Треньорът Жозе Моуриньо обвини бившия си клуб Челси за продажбата на Мохамед Салах без да се вземе в предвид неговото мнение.

Фенове на "сините" все още помнят някои неуспешни трансфери на португалския специалист, включително продажбата на Кевин де Брюйне и Салах, които по-късно се завърнаха в английски футбол и се показаха като играчи от най-висока световна класа.

Но Моуриньо уверява, че той няма нищо общо с продажбата на Мохамед, напротив, Жозе твърди, че благодарение на него Салах е в Челси.

"Да започнем с много неистини за мен и Салах. Хората се опитват да ме представят като треньора, който е продал Салах. Точно обратното! Аз съм треньорът, който купи  Салах.

Играх срещу Базел в Шампионска лига, а Салах бе дете в този отбор. Винаги анализирам играчите на противника и се влюбих в него.

Купих този човек, накарах клуба да го купи. Вече имахме страхотни атакуващи играчи, включително Еден Азар и Вилиан, но настоях да бъде купен този човек.

 Но той стана просто изгубено дете в Лондон, в един нов за себе си свят. Искахме да работим с него, правейки го по-добър, но той искаше да играе и не искаше да чака.

Така че ние го изпратихме под наем в Италия, където във футбола има много техника и физическа борба. Това бе добро място за него. Освен това никой не е искал  титла от Фиорентина. Но когато клубът реши да го продаде, аз вече не бях тук.

Купих го, но не го продадох, аз имах добри отношения с него. Мисля, че не съжалява, че дойде в Челси, защото се развиваше добре, но бе само дете, което иска да играе, а аз не можех да му го дам", заяви Моуриньо.

  Сподели
552