Фабиньо е доволен как се е адаптирал към играта в центъра на отбраната


Н. Гавазов

Фабиньо е доволен как се е адаптирал към играта в центъра на отбраната

Полузащитникът на Ливърпул Фабиньо смята, че при него добре се е получила адаптацията към играта в центъра на отбраната.

След като загубиха Джо Гомес, Жоел Матип и Деян Ловрен с контузии, в последните два мача мениджърът  Юрген Клоп трябваше да използва Фабиньо като централен защитник.

По-рано в кариерата си 25-годишният бразилец имаше шанс да играе като  десен бек, но сега за първи път се оказа в центъра на отбраната. Въпреки това, на Фабиньо не му трябваше много време, за да се научи.

"Преди няколко седмици осъзнах, че можем да прибегнем до тази опция, защото редица играчи бяха контузени, а ние останахме с двама централни защитници.

Когато Деян получи травма, разбрах, че би било логично да ме използват в тази позиция.

Проведох няколко тренировки, практикувайки играта в тази позиция, което ми помогна да се адаптирам по-добре и да затегна някои аспекти - като избор на позиция и движения, за да се чувствам естествено като централен защитник.

Мисля, че в последния мач, срещу Брайтън, се адаптирах много добре, въпреки че все още трябва да подобря някои неща - като споменатия избор на позиция.

Ако по-често играя на  тази позиция, аз ще се подобря в такива неща", заяви Фабиньо.

  Сподели
386