Анди Грей: Челси да се научи да играе без Жоржиньо


Н. Гавазов

Анди Грей: Челси да се научи да играе без Жоржиньо

Експертът Анди Грей призова мениджъра на Челси Маурицио Сари да научи отбора си да играе без Жоржиньо. Пристигайки на "Стамфорд Бридж" от Наполи след Сари миналото лято, Жоржиньо моментално стана не само ключов играч, но и недосегаем футболист, радвайки се на пълно доверие от страна на мениджъра.

Дори сега новият футболист, който Челси се опитва да купи в замяна на Сеск Фабрегас, знае предварително, че той ще има само съдбата на дубльор на Жоржиньо, въпреки че италианецът се намира лоша форма от няколко седмици.

Прекалената зависимост на екипа на италианския от бразилски произход плаши Грей.

"Цялата им игра е изградена върху Жоржиньо. Мисля, че Челси трябва да бъде по-внимателен и да не поставя всичките си футболни яйца в една кошница, ставайки толкова зависим от един играч, защото опонентите ще правят това, което правят сега. Те ще се опитат да го неутрализират. И тогава Челси няма да функционира правилно.

Сигурен съм, че те ще мислят за това и ще му кажат: "Знаеш ли, ще се опитаме да те измъкнем от отбора". Трябва да правят това дори и на тренировките, да проведат няколко занимания без Жоржиньо. нека се научат малко по-различно да строят играта си, за да имат няколко варианта.  

Мисля, че със сигурност ще го направят. Ще се изненадам, ако е обратното", заяви  Грей.

  Сподели
461