Биелса призна, че е шпионирал всичко отбори в Чемпиъншип


Н. Гавазов

Биелса призна, че е шпионирал всичко отбори в Чемпиъншип

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса призна, че е шпионирал не само тренировките на Дарби Каунти, но и на всички останали опоненти в Чемпиъншип.

"Много се изказаха за моето поведение. Мнозина го осъдиха и го нарекоха, че не е етично. Гледах всички съперници, които срещнахме. Гледахме всичките им тренировки в навечерието на мачовете с нашия отбор. Това, което направих, не е незаконно. Можеш да говориш за това като нещо лошо, но това не е нарушение на закона. В същото време разбирам, че не всички действия, които са законни, са правилни.

С тези думи ще улесня задачата на EFL, която започна разследване. Това е моята цел. Вярвам, че ще последва наказание", заяви Биелса.

По-рано стана известно, че Английската футболна лига (EFL) е започнала  разследване на случая с шпионажа от Лийдс Юнайтед. На 11 януари по време на сутрешна тренировъчна сесия на Дарби Каунти, полицията задържа подозрителен човек, който следеше отбора чрез бинокъл. По-късно стана известно, че той е служител на Лийдс. Отборът бе принуден да прекъсне тренировката. По-късно Биелса призна, че е изпратил човека да следи заниманията на противниковия отбор и се извини.

  Сподели
345