Робъртсън: Салах не е от играчите, които симулират


Н. Гавазов

Робъртсън: Салах не е от играчите, които симулират

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън заяви, че обвиненията срещу нападателя Мохамед Салах за симулациите са несправедливи.

В последните четири мача на Висшата лига "червените" получиха четири дузпи, като три от тях бяха спечелени  и реализирани от  Салах. Някои представители на футболната общественост обвиниха египтянина, че прекалено лесно пада, а други защитиха най-добрия играч за миналия сезон в Лигата.

Робертсън е убеден, че Мохамед не се опитва да си осигури предимство по нечестен път.

"Той не е такъв играч. Всеки път, когато това се случи, просто трябва да изгледате видеото, за да кажете: "Е, това не е гмуркане". Колко време ще продължава този разговор?

Не съм сигурен дали играчите на Брайтън са настоявали да се обсъжда това.  Все пак трябва да гледам повторението, но по време на мача бях на края на наказателното поле, а за мен това приличаше на бетонна дузпа.

Ако хората започнат да казват, че Mo пада твърде лесно, това е несправедливо, защото, например, в мача срещу Арсенал той три пъти бе ударен, преди да падне. Когато след това те апелират към съдията, значи това е знак за отчаяние" ,

Не видях повторението на момента в мача с Брайтън, но реферът взе решение без колебание", заяви  Робъртсън.

  Сподели
312