Челси се обърна към Ювентус за Игуаин


Н. Гавазов

Челси се обърна към Ювентус за Игуаин

Челси се обърна към Ювентус с предложението да оттегли Гонсало Игуаин от наема му в Милано и след това да отправи нападателя към "Стамфорд Бридж" до края на сезона.

Напомняме, че бившият възпитаник на Маурицио Сари от Наполи провежда сегашната кампания под наем в Милан, така че "сините" са принудени да вземат в предвид и интересите на Ювентус, който  който притежава трансфера на Игуаина.

През миналия четвъртък агентът и брат на Гонсало пътува до Лондон, след което, Челси се е обърнал  към Ювентус, за наемане на  31-годишния аржентинец, който отбеляза осем гола този сезон.

Към момента е ясно, че в Торино не са склонни да сключат друго временно споразумение, но са отворени за диалог, ако Челси изрази желание да плати добър наем и се ангажира да закупи Игуаин  в края на сезона при постигане на определени цели - например, да спечели Лига Европа.

В случай на преход на Игуаин, който е най-желаната цел на Сарри през януари, "сините" ще позволят на Алваро Мората  да отпътува от "Стамфорд Бридж".

Напомняме, че по-рано стана известно, че Гонсало е поискал от Ювентус да бъде отдаден под наем на Челси. Предполага се, че пътуването на брата на нападателя до Лондон, предложението на "сините" към Ювентус за играча и молбата за трансфер на аржентинеца са отделни части от един общ процес по преминаване на Игуаин в Челси.

  Сподели
396