Лампард: Ще е смешно, ако шпионажът стане норма


Н. Гавазов

Лампард: Ще е смешно, ако шпионажът стане норма

Мениджърът на Дерби Каунти Франк Лампард сподели мнението си за инцидента по време на  тренировката на отбора преди мача с Лийдс Юнайтед.

На 11 януари по време на сутрешна тренировъчна сесия на отбора, полицията задържа подозрителен човек, който следеше заниманията  на тима с помощта на бинокъл. По-късно стана известно, че той е служител на Лийдс. "Овните" веднага прекъснаха заниманията, а по-късно мениджърът на Лийдс Марсело Биелса се обади на Лампард и се извини.

"Не мисля, че това е правилно. Това може да бъде направено само за да се получи спортно предимство. Много е силно да го определя като измама, но информация, получена по този начин е много значима.

Винаги съм се възхищавал на работата на Марсело Биелса, на неговите иновативни методи. Имам дори книгата му у дома. Ако обаче той вярва, че шпионажът е нормален заради победата, аз не съм съгласен с това.

Когато човек нахлува в нечия частна собственост с инструменти и пълзи на четири крака, за да шпионира тренировките, това не е нормално. Не можем да си позволим да повторим случилото се. Не мисля, че някое правило е било нарушено. И не зависи от мен да реша какво да направя, за да избегна това. Човекът, който шпионираше не е извършил престъпление. Но това ще бъде просто смешно, ако стане норма", заяви  Лампард.

  Сподели
363