Ван Дайк и Клоп най-добри във ВЛ през декември


Н. Гавазов

Ван Дайк и Клоп най-добри във ВЛ през декември

Защитникът Вирджил Ван Дайк и неговият наставник в Ливърпул Юрген Клоп бяха избрани за най-добър играч и най-добър мениджър, във Висшата лига през декември.

В последния месец на 2018 г., Ливърпул записа седем победи от седем мача, благодарение на които се утвърди като лидер на Висшата лига и не напусна върха в таблицата дори след загубата си от Манчестър Сити в началото на януари.

През декември, играчите на Клоп победиха Евертън, Бърнли, Борнемут, Манчестър Юнайтед, Улвърхемптън, Нюкасъл и Арсенал, като вкараха 22 гола в този процес и допуснаха само три попадения благодарение на надеждна отбранителна игра начело с Ван Дейк.

"Това е приятно, като черешка на торта. Беше много успешен, но труден месец. Всеки мач се чувстваше като най-важният от сезона. Беше невероятно. Беше невероятно напрегнат период, но това прави декември толкова специален месец", заяви Клоп, за когото тази награда е първа по рода си от септември 2016 година.

Отбелязваме, че Ван Дайк е признат за играч на месеца за първи път в кариерата си. Освен това, последният защитник, който получи тази награда бе Ян Вертонген още през март 2013 г.

  Сподели
441