Стана известна сумата, която Юнайтед е платил на Моуриньо


Н. Гавазов

Стана известна сумата, която Юнайтед е платил на Моуриньо

Жозе Моуриньо уреди въпроса с Манчестър Юнайтед относно компенсацията за уволнението си и сега е готов да поеме нова работа.

Напомняме, че на 18 декември "червените дяволи" решиха да отстранят Жозе Моуриньо от поста мениджър на отбора след две години и половина сътрудничество.

Пресата споменаваше различни суми, които Моуриньо би могъл да получи като обезщетение, но Daily Mail твърди, че 55-годишният португалец е напуснал "Олд Трафорд"  с 15 милиона паунда в куфара.

Сега, след като се разбра с бившия си работодател и се освободи от всякакви задължения към Юнайтед, Жосе има право да възобнови тренировъчната си дейност на друго място .

"Всички въпроси по прекратяване на договора между Жозе и Манчестър Юнайтед са уредени. Жозе може да се заеме с нова работа дори и сега, но той не бърза. Той е много спокоен и щастлив да изчака до края на сезона, ако е необходимо това", заяви източник, който е близо до Моуриньо.

Към момента се смята, че бившият клуб на португалеца в лицето на Реал Мадрид е претендент номер едно за Моуриньо, като  Жозе имаше възможност да се върне в Мадрид в края на октомври, когато бе уволнен Хулиен Лопетеги.

"Флорентино Перес не е осъществявал  контакт с Жозе, но му предложи работа, когато Хулиен Лопетиги бе уволнен. Тогава Жозе им отвърна, че е напълно ангажиран с Манчестър Юнайтед", добави същият източник.

  Сподели
432