Челси пуска Мората, ако закупи Игуаин и Уилсън


Н. Гавазов

Челси пуска Мората, ако закупи Игуаин и Уилсън

Челси продължава да работи по придобиването на нападател през януари, което може да доведе до напускане на  Алваро Мората.

За разлика от конкурентите във Висшата лига, "сините" нямат доказан голмайстор и това обстоятелство силно смущава мениджъра  Маурицио Сари. Известно е, че специалистът силно желае да се събере с Гонсало Игуаин, но този трансфер се усложнява от възрастта и високата цена на играча, както и от това, че 31-годишният аржентинец играе под наем за Ювентус.

Вчера пък се появиха слухове, че Челси може да насочи своето внимание към Калъм Уилсън от Борнемут, който вкара 23 гола в 23 мача през този сезон. Твърди се, че за придобиването на 26-годишния Уилсън в средата на сезона клубът от "Стамфорд Бридж"  може да похарчи сума от около 50 милиона паунда.

Сега става ясно, че в случай на закупуване на нов нападател, Челси незабавно ще позволи на Алваро Мората да напусне клуба, преди зимния трансферен прозорец да бъде затворен - под наем или за постоянно.

Сред претендентите за бившия играч на Реал и Ювентус се съобщават имената на Атлетико и Севиля. За това и агентът на  Мората вече се намира в Лондон и чака сигнал от шефовете на Челси, за да се заеме с бъдещето на своя клиент.

  Сподели
424