Дзола към Мората: Играеш за Челси, а не за Брайтън


Н. Гавазов

Дзола към Мората: Играеш за Челси, а не за Брайтън

Асистент-мениджърът на Челси Джанфранко Дзола напомни на нападателя Алваро Мората, че не играе за средняшки отбор от  Висшата лига и трябва да отговори на очакванията на публиката.

"Технически, Мората - и поради тази причина ние инвестирахме толкова много в него - е перфектният 9-ти номер за нас. Маурицио винаги го е казвал. Няма съмнение, че той е технически един от най-добрите на  своята позиция.

Мисля, че той трябва да добави малко в тактическо отношение, защото днес футболът е толкова организиран, че едно умение не е достатъчно - вие се нуждаете и от тактическа грамотност.

По мое мнение той трябва да го подобри. Мората работи над това и има добро отношение. Самият той смята, че не вкарва достатъчно и се чувства отговорен за това. Въпреки това, той трябва да се научи да не взема тези мисли със себе си на терена, защото това не прави играта ви по-добра.

Това само го мотивира. Ти се намираш в Челси - не играеш за Саутхемптън или Брайтън, с цялото ми уважение към тези клубове.

Хората имат високи очаквания към номер 9 на Челси. Те очакват много голове от теб и добра игра. Това е нормално и трябва да свикне с това.

Ако той отиде в друг голям клуб, ще бъде същото нещо - няма да можете да избегнете отговорността. Това е част от вашата професия и за вас е по-добре да се научите как да се справяте с това", заяви Дзола.

  Сподели
497