Гуардиола: Ливърпул и Тотнъм са по-добри от нас


Н. Гавазов

Гуардиола: Ливърпул и Тотнъм са по-добри от нас

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че таблицата за класиране на Висшата лига не лъже и в момента Ливърпул и Тотнъм са наистина по-добри от "гражданите".

Поражението с 2:1 от Лестър на Boxing Day стана за Сити второ поредно в рамките на Премиършип. В резултат на това настоящият шампион не само увеличи изоставането си от лидера Ливърпул на седем точки, но освен това пропусна пред себе си и Тотнъм.

Въпреки това Гуардиола е доволен от това как "гражданите" провеждат сезона, а третото място на тима  му обяснява със засилената конкуренция.

""Ние не бяхме достатъчно енергични, за да създадем повече моменти. Трябва да се опитаме да намерим решения.

Ливърпул и Тотнъм  заслужаваха да ни изпреварят.  Те спечелиха мачовете си, но ние не го направихме и закономерно нашето изоставане се увеличи. През миналия сезон имахме голяма преднина, но през тази кампания  Ливърпул и Тотнъм са много добри.

Завършихме първата половина на сезона и имаме достатъчно точки, за да станем шампиони, но други отбори имат повече точки и са по-добри в момента от нас.

Футболът е очарователен и непредсказуем. Хората казват, че миналият сезон лесно станахме шампиони, но в действителност бе много трудно", заяви Гуардиола.

  Сподели
469