Рио за Моуриньо: Сега е най-подходящото време


Н. Гавазов

Рио за Моуриньо: Сега е най-подходящото време

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд коментира уволнението на Жозе Моуриньо от поста мениджър на "червените дяволи".

"Сега е точното време за това. Положението не се подобрява. Той направи всичко възможно. Преди две години и половина бях един от онези, които най-много подкрепяха Моуриньо. Чувствах, че той може да стабилизира ситуацията в Манчестър Юнайтед.

Не може да се пренебрегне фактът, че Моуриньо постигна много като треньор, но чувствам, че е дошло време за нови идеи в клуба. Хората ме критикуват, както и моите разсъждения по телевизията, но като фен, аз казвам какво мисля. Клубът се нуждае от положителен тласък и се надявам това решение да му позволи да се случи.

Желая на Жозе всичко най-добро за в бъдеще", написа Фердинанд на страницата си в  Instagram.

Манчестър Юнайтед след 17 кръга се намира на 6-та позиция в класирането на английската Висша лига, като има 26 точки – 11 по-малко от зоната на Шампионска лига.

Моуриньо ръководи отбора от лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с нея. Преди това той работи с Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

  Сподели
410