Гигс: Проблемът в Юнайтед е много дълбок


Н. Гавазов

Гигс: Проблемът в Юнайтед е много дълбок

Легендата на  Манчестър Юнайтед Райън Гигс подложи на критика към  играчите от отбора Жозе Моуриньо, след загубата от Ливърпул.

Неделното поражение с 3: 1 в неделя на "Анфийлд" остави "червените дяволи" вече на 19 точки зад своя исторически съперник. Впрочем, не по-малко впечатляващо е разстоянието до топ 4 - 11 пункта.

Този резултат предизвика нова вълна от спекулации за евентуалното освобождаване на Моуриньо, но Гигс вярва, че на първо място отговорността трябва да бъде възложена на играчите.

"По време на сезона вие можете да загубите такива мачове, в това няма нищо лошо. Когато Юнайтед печелеше титла след титла, ние претърпяхме достатъчно поражения на "Анфийлд" и загубихме дори на "Олд Трафорд".

Но този резултат само подчертава това, което се случва през целия сезон.  Когато провеждате сезона по един разочароващ начин, феновете няма как да се радват още и на загуба от принципния съперник.

Жозе получава много критики, справедливи или не, но играчите също трябва да поемат отговорност. Жосе не е единственият, който понякога губи контрол над ситуацията, не Жозе влезе в глупава битка с Мане, както го направи Ерера.  

Проблемът е по-дълбок. Когато през целия сезон губиш от отбори като Уулвърхемптън и не можеш да победиш Кристъл Палас у дома си, тогава трябва да приемеш критиката.

Играчите от този отбор могат да играят по-добре. От много години насам Манчестър Юнайтед е поставял високи стандарти, но  тези играчи си позволиха да паднат под тези стандарти.

Мениджърът получава много за това. Ние видяхме, как Лукаку и Погба демонстрираха най-високо ниво на Световното първенство. Но те се върнаха в клуба си и спряха да играят така.

Изоставането от Ливърпул е 19 точки, но този отбор не е по-лош от Ливърпул с 19 точки", заяви Гигс.

Напомняме, че вчера стана известно, че ръководството на Юнайтед няма намерение да уволнява Моуриньо, а ще изчака края на сезона. Вероятно една от причините за това е, че разтрогване на договора на португалеца сега ще доведе до плащане на компенсация от 24 милиона паунда на португалеца. Ако това се случи след края на сезона и при положение, че отборът не попадне в топ 4, компенсацията ще е 18 милиона паунда.

  Сподели
455