Почетино: Повече съм доволен от характера на отбора


Н. Гавазов

Почетино: Повече съм доволен от характера на отбора

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отбеляза характера на отбора си, след изстраданата победа над Бърнли.

Пристигайки на "Уембли", "виненочервените" се окопаха пред вратата си и изобщо не претендираха за владеене на топката, а също така по всякакъв начин се опитваха да бавят времето. "Шпорите" от своя страна не бяха достатъчно свежи след тежкия мач с Барселона в средата на седмицата и всички тези фактори подпомагаха плановете на гостите да не загубят мача.

Въпреки това Тотнъм до последно не се отказа да преследва успеха и в крайна сметка успя да вкара гол в добавеното време на мача благодарение на усилията на Кристиан Ериксен.

Почетино е доволен от трите точки, но най-вече от характера на подчинените си футболисти.

"Това е много добра седмица за нас, а  днес постигнахме великолепна победа. За нас е толкова важно да останем фокусирани и енергични.

След мача с Барселона и класирането ни за следващия етап на Шампионската лига, бе трудно да се настроим за такава среща. Затова аз поздравявам моите играчи за усилията и 50,000 фенове на стадиона. Ние измъкнахме победата в самия край, но това е много важен резултат за нас.

Нашият характер ни накара да се стараем до самия край. Това показва каква огромна вяра имаме в своята  игра. От това съм доволен повече от всякога.

Можете да печелите или губите, но винаги трябва да се стараете да използвате своята игра.  Благодарение на това можете да постигнете това, което искате", заяви  Почетино.

  Сподели
411