Бебе: Напускането на Юнайтед е най-добрият момент в живота ми


Н. Гавазов

Бебе: Напускането на Юнайтед е най-добрият момент в живота ми

Нападателят Бебе призна, че е изпитал безпрецедентно облекчение, когато най-накрая е напуснал Манчестър Юнайтед, след четири години в клуба.

Преходът на Бебе към "червените дяволи" за 7.4 милиона паунда през 2010 г. се превърна в истински шок. Както по-късно Сър Алекс Фъргюсън призна, той е подписал с играча без някога да го е виждал със собствените си очи, доверявайки се на препоръките на бившия си помощник Карлош Кейрош.

Кариерата на Бебе на "Олд Трафорд" изобщо не се разви както трябва. Той изигра седем мача през първия си сезон, след което португалецът обикаляше под наем в различни отбори. Раздялата с Юнайтед през 2014 г. позволи на нападателя да въздъхне с облекчение.

"Всеки ден се обаждах на моя агент, искайки да организира заминаването ми от клуба. Това бе лошо време.  Когато не играеш, дори да си в голям клуб, има ли смисъл да продължиш, ако не се чувстваш щастлив?

Спомням си, че отивах на мач на младежите на Юнайтед, когато агентът ми се обади и каза, че ме продават на Бенфика. Това бе най-добрият момент в живота ми!", Бебе.

Напомняме, че кариерата на Бебе не се разви и в Бенфика. Той бе даден под наем на Кордоба и Райо Валекано, а през 2016 година "орлите" го продадоха на Ейбар. През януари 2018 година нападателят премина под наем в Райо Валекано, а на 31 август тази година подписа тригодишен договор с мадридчани, за които проведе 8 мача през този сезон.

  Сподели
413