Почетино подкрепи Леви за новия стадион


Н. Гавазов

Почетино подкрепи Леви за новия стадион

Мениджърът на Тотнъм  Маурисио Почетино изрази подкрепата си за президента на клуба Даниел Леви, уверявайки, че босът е загубил съня си поради желанието бързо да бъде завършено изграждането на новия стадион.

По-рано през седмицата "шпорите" обявиха за преноса на мача от Висшата лига, насрочен за 13 януари срещу Манчестър Юнайтед на "Уембли" - лондонският клуб няма да  успее да подготви новата си арена с 62 000 места за тази дата.

В официалното си изявление Леви отново се извини на феновете, но Почетино смята, че е необходимо да подкрепи шефа си. Специалистът е уверен, че Даниел прави всичко възможно по въпроса със стадиона.

"Мисля, че нашият президент страда много, защото много е уморен от работа.  Според мен, той е лишен от сън през последните няколко месеца - той се старае да ни направи щастливи нас, феновете. Но, разбира се, това е огромен проект.

Не мисля, че хората разбират целия мащаб на този проект и колко трудно е да управляваме всичко. Искаме да се преместим там възможно най-скоро и всеки прави всичко възможно за това.

Ние сме разстроени, че все още не играем там, но аз мисля за деня, когато преходът все пак ще се състои. Осъзнаваме колко мащабен е този проект и колко трудно е да бъде реализиран.

Повече от 20 компании и много хора работят върху обекта, а това е много, много трудно. Затова той трябва да почувства любовта на феновете и клуба, защото той упорито – прекалено упорито – се труди, за да остави това наследство завинаги за потомците.

Мисля, че това е страхотно. Когато играем там и сравняваме новия ни стадион с други стадиони, тогава ще се почувстваме много  щастливи", заяви Почетино.

  Сподели
382