Клоп не смята за „кризисна” ситуацията с травмите


Н. Гавазов

Клоп не смята за „кризисна” ситуацията с травмите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не вярва, че сегашната ситуация с травмите в отбраната на отбора му е кризисна.

Преди мача с Манчестър Юнайтед в неделя, Клоп може да разчита само на двама централни защитници в лицето на Върджил Ван Дайк и Деян Ловрен. В същото време Джо Гомес е аут със счупен крак, Джоел Матип има травма на ключицата, а Трент Александър-Арнолд е  с нараняване на глезена.

Мнозина експерти побързаха да заострят внимание върху проблемите в защитата на мърсисайдци, но  Клоп  вярва, че "червените" имат достатъчно дълбочина, за да се справят със загубата на това трио.

"Такава е нашата ситуация. Това е криза, само ако я усещате като криза. Травмата на Трент не е толкова сериозна, колкото при другите двама, но разбира се, това не е първокласна новина за нас.

На Трент не му провървя да получи своята травма, както и Жоел. Това се случи в последната секунда на мача (срещу Наполи в Шампионска лига).  Когато започнаха да ми задават въпроси по време на пресконференцията, аз не знаех нищо, защото бях принуден да се занимавам с други неща.

И тримата вече започнаха рехабилитация -  за Трент това е въпрос на няколко дни. Това не е страхотно, но докато имаме достатъчно играчи на разположение, ние трябва да намерим решение и със сигурност ще намерим решение за този уикенд. Разбира се, това не е идеална ситуация", заяви Клоп.

Напомняме, че загубата на Гомес и Александър-Арнолд може да принуди Клопп за първи път този сезон на Висшата лига да се довери на Натаниел Клайн. Вчера Юрген потвърди, че англичанинът е добре и е готов да играе.

  Сподели
387