Уест Хем ще доплаща по 250 000 на година за стадиона


Н. Гавазов

Уест Хем ще доплаща по 250 000 на година за стадиона

Разширяването на капацитета на стадиона в Лондон до 60 хиляди зрители ще струва на Уест Хем по  250 хиляди паунда годишно.

Както е известно, Лондонския стадион не е собственост на "чуковете", а е даден на клуба под дългосрочна арена, което налага определени ограничения. Например максималният капацитет на арената по това споразумение е ограничен до 57 хиляди зрители.

Още миналият месец стана известно, че Уест Хем се договори с държавната компания LLDC  да увеличи този праг, а сега това бе потвърдено.

Според информациите,  сега отборът на Мануел Пелегрини ще може да събира до 60 хиляди зрители на своите домакински мачове, а това ще позволи на клуба да спечели допълнителни 1.2 милиона паунда на всеки сезон.

Тази сума ще компенсира увеличението на плановете за наема с 250 хиляди паунда - или 10 хиляди паунда за всеки мач. По този начин, използването на стадиона в Лондон ще струва на "чуковете" по 3.25 милиона паунда годишно.

Също така Уест Хям се договори със собственика на стадиона за замяната на зеленото покритие, оформящо футболното игрище. Играчите често объркват това покритие с продължаването на моравата и сега клубът ще похарчи 380 хиляди паунда, за да го замени и по този начин да улесни футболистите си.

  Сподели
344