Флетчър: Юнайтед се нуждае от своя Ван Дайк


Н. Гавазов

Флетчър: Юнайтед се нуждае от своя Ван Дайк

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дарън Флечър е убеден, че "червените дяволи" се нуждаят от ясен лидер в отбранителната линия - като Върджил ван Дайк в Ливърпул.

През този сезон мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо непрекъснато променя постройката на защитата и резултатът от това е, че към момента все още няма ясна двойка основни  централни защитници.

Срещу Валенсия от Шампионска лига Жозе  за пръв път от много време се довери на Ерик Бейли от първите минути, като до него бе поставен Фил Джоунс, който в крайна сметка стана виновникът за двата гола на "прилепите" и загубата с 2:1.  

Флетчър вижда проблема в Юнайтед.

"Няма съмнение, че Манчестър Юнайтед разполага със способни защитници, но те имат нужда от лидер - лидер, който да ги води.

Те се нуждаят от централен защитник на най-високо ниво, като Върджил Ван Дайк, който ускори развитието на други играчи в Ливърпул. Когато той не е на терена, възникват въпроси към защитата им. Това е разликата, която може да направи централен защитник от най-висока класа", заяви Флетчър.

  Сподели
404