Канчелскис: Може би Моуриньо трябва да се оттегли за година


Н. Гавазов

Канчелскис: Може би Моуриньо трябва да се оттегли за година

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Андрей Канчелскис сподели мнението си за проблемите на Жозе Моуриньо като мениджър на "червените дяволи".

"Не мисля, че Моуриньо някога ще получи пълна подкрепа в Манчестър Юнайтед, защото не играе правилен футбол и вероятно това ще му струва работата. Той е известен със своя отбранителен стил, към който трудно ще свикнат феновете на клуба, след 20 години атакуващ  футбол от Сър Алекс Фъргюсън.

Моуриньо е доволен от победи с резултат 1: 0, така че някои мачове на Юнайтед са трудни за гледане. Той няма да промени нищо в стила на играта на отбора, затова може би е  по-добре за него да напусне клуба в края на сезона.

Моуриньо трябва да направи пауза в кариерата си за една година. Той събира гнева на играчи, фенове и журналисти. Жозе е страхотен треньор и мисля, че след като прекара известно време без футбол, той ще се върне към следващата си роля, но по-силен и по-свеж.

Кой може да замени Моуриньо в Манчестър Юнайтед? Карло Анчелоти и Маурисио Почетино ще изцедят максимума от този състав. Клубът трябва да се опита да преговаря с един от тях след като Жозе напусне. Ръководството все още не е заменило Сър Фъргюсън и династията, която той създаде. Мисля, че Анчелоти или Почетино могат да направят Юнайтед силата, с която отново да се съобразяват", заяви Канчелскис.

  Сподели
392