Лукаку предположи откъде идват проблемите му през сезона


Н. Гавазов

Лукаку предположи откъде идват проблемите му през сезона

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку предположи, че проблемите му през този сезон се дължат на прекомерна мускулна маса.

Белгиецът стана голмайстор на "червените дяволи" през миналия сезон, след като се отличи 27 пъти във всички състезания. Ромелу обаче не може да демонстрира същата резултатност през новата кампания.

Лукаку вкара само шест гола в 20 мача през този сезон и поради лошата си форма, 25-годишният белгиец не един път попадна на пейката на Юнайтед.

Самият Лукаку, който вкара четири гола в шест мача за белгийския отбор на Световното първенство в Русия, обяснява проблемите си с излишък на мускулна маса. Въпреки това, Ромелу вече е взел мерки и вярва, че ситуацията се подобрява.

"Съгласен ли съм, че леко натежах през лятото? Да, малко - по отношение на мускулната маса. Качих тегло по време на Световното първенство, където се чувствах страхотно и показах отлична игра.  Когато обаче се върнах, тук ми се наложи да имам работа с друг стил.

Във Висшата лига не мога да играя със същата мускулна маса като на международно ниво. Веднага разбрах това след като се върнах. Казах си: "Не мога да играя с това в такъв стил". Наложи ми се  буквално да загубя мускулна маса. Отиваш във фитнес залата, пиеш много вода, ядеш много вегетарианска храна и риба, а всичко това помага", заяви Лукаку.

  Сподели
352