Клоп: Никога не съм се съмнявал в Салах


Н. Гавазов

Клоп: Никога не съм се съмнявал в Салах

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че никога не е бил разтревожен от формата на Мохамед Салах по време на втория сезон на нападателя в клуба от  Мърсисайд.

Салах зашеметяващо проведе дебютната си кампания за Ливърпул, като отбеляза 44 гола. Но паралелно с това се появиха  и  опасения дали Мохамед ще стане звезда на един сезон - бързо ще изкачи своя връх и също така бързо изгасне.

В допълнение към фактора от втория сезон се появи и травмата на рамото, която Мохамед получи във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид през май и последствията от това се усещаха дълго време - мнозина твърдяха, че Мохамед е престанал да бъде предишният играч от момента, в който Серхио Рамос по коварен начин го хвърли на тревата.

Стартът на новия сезон наистина се получи труден за 26-годишния египтянин, но през последните седмици Салах набра отлична форма и след хеттрика си срещу Борнемут в събота се присъедини към Пиер - Емерик Омемеянг от Арсенал на върха в битката за голмайстор на Висшата лига.

Клоп, който по-рано през сезона вече защити звездата си,  за пореден път каза, че  никога не се е тревожил за Мохамед.

"Лично аз не се притеснявах за него дори за секунда. Не знам какво конкретно са писали за него, нямам никаква представа за това.

Независимо от всичко, ние винаги трябва да се развиваме и да ставаме по-добри, дори да сте отбелязали 41 гола за сезон (Б.ред. Клоп греши, всъщност става дума за 44). Всеки може да има някакви затруднения, за това възниква въпросът, как може да се подобриш?

Ако вкараш  10 гола в първите си пет мача, всички ще кажат: "Да, той ще го направи отново". Ако след това завършиш сезона с 39 гола, хората ще кажат: "Да, но това не е 41".

Всички ние трябва да се научим как да се справяме с такива неща, включително и той. Салах никога не е имал такъв сезон и той иска да проведе отново такъв сезон, но ние трябва да се стремим към тази цел стъпка по стъпка, както и го правим", заяви Клоп.

  Сподели
434