Мислинтат: Ние отново станахме предишния Арсенал


Н. Гавазов

Мислинтат: Ние отново станахме предишния Арсенал

Ръководителят на скаутската служба на Арсенал Свен Милинтат обясни защо смята трансфера на полузащитника Матео Гендузи за символично за клуба.

Когато Гендузи пристигна на "Емирейтс" от втората френска дивизия миналото лято, мнозина очакваха Матео да продължи развитието си в резервния отбор на "стрелците".

Въпреки това, 19-годишният французин веднага се присъедини към първия отбор и новият сезон започна като играч на стартовата линия за Арсенал. До момента французинът с марокански произход е играл в 19 мача за лондончани, включително 12 в Премиър лийг.

Мислинтат, благодарение на който Гендузи е в Арсенал, вярва, че успехите на Матео свидетелстват за едно много важно нещо: клубът отново е готов истински да се довери на младостта.

"Забелязах го в Лориен, когато те все още играеха в Лига 1. Харесва ми техния клуб, там винаги можете да намерите интересни играчи.  Гендузии привлече вниманието с дългата си коса и със своя характер, но интересът към него също бе свързан с неговата слабост като играч. Чудех се дали може да се отърве от тази слабост.

Слабостта на Матео беше, че той безцелно се носеше по цялото поле, но едно нещо бе очевидно за мен: само въпрос на време е той да преодолее този навик.

За нас трансферът на този 18-годишен мъж бе важен сигнал, който дадохме на света: отново станахме предишния Арсенал, който дава реални шансове на младите играчи", заяви Мислинтат за Die Zeit.

  Сподели
524