Клоп: Ливърпул вече не е трамплин за топ играчите


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул вече не е трамплин за топ играчите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че топ играчите са престанали да гледат на "червените" като трамплин за по-сериозен клуб.

През последните 10 години Ливърпул многократно прояви безсилие да предотврати напускането на своите звезди от клуба. Хаби Алонсо, Фернандо Торес, Луис Суарес, Рахим Стърлинг и Филип Коутиньо са само няколко от тези, които напуснаха "Анфийлд", за да изпълнят спортните си амбиции и да задоволят жаждата за трофеи.

Но подписването на нов договор с нападателя Садио Мане, към когото Реал Мадрид имаше интерес, окончателно убеди Клоп, че ситуацията се е променила. Юрген смята, че сега Ливърпул вече не се възприема от играчите като транзитна точка по пътя към върха.

"Когато един играч се намира в един много добър момент на кариерата си и вие успявате да удължите договора му, това е нещо повече от придобиване. Това е послание. И аз се радвам за това.

Това показва, че възприятието за клуба се е променило леко през последните години. През предишни години многократно се е случвало играчите, които са били в много добър период, да вземат решение да напуснат клуба, за да направят следващата стъпка. Сега нашите момчета чувстват, че тази следваща стъпка е тук. А това е хубаво.

Това е нашето послание в тази ситуация. Всички знаем, че тези играчи могат да спечелят много пари в много клубове в света. Но работата не е в това. Работата е, че сега те са убедени, че се в този период от време се намират в правилния клуб. За мен е очевидно, че те имат това усещане, а това е хубаво.  

Стана ли по-трудно за нашите конкуренти да подписват с нашите играчи? Да, разбира се. И ние трябва да се убедим, че така и ще останат нещата. Сега ще трябва стабилно да се представим на своето най-високо ниво и в това се състои нашето предизвикателство", заяви Клоп за The Telegraph.

  Сподели
467