Юнайтед очаква предложения за Марсиал


Н. Гавазов

Юнайтед очаква предложения за Марсиал

Манчестър Юнайтед очаква интерес от други клубове към нападателя си Антони Марсиал през зимния трансферен прозорец заради блокираните преговори с играча за нов договор.

През миналото лято изглеждаше, че на кариерата на Антони в Юнайтед може да бъде поставен кръст. Французинът предизвика голямо разочарование в мениджъра Жозе Моуриньо, след като без предупреждение напусна турнето на отбора в Америка заради раждането на приятелката му и лед това не побърза да се събере отново с партньорите.

Ръководството на клуба обаче блокира продажбата на талантливия играч, а скоро след началото на сезона Марсиал започна да възстановява загубеното си доверие пред Моуриньо. Антъни блестящо се справи с тази задача, като отбеляза шест гола в последните седем мача във всички състезания.

22-годишният французин се превърна в истинска вълшебна пръчица за Моуриньо и в крайна сметка се утвърди като играч от стартовата линия. Съответно, Жозе бе принуден да смени своя гняв с  възхваляване на нападателя пред футболната общественост.

Естествено, в такава ситуация клубът от "Олд Трафорд" започна да мисли за удължаване на сътрудничеството с Марсиал, но източник от клуба твърди, че страните са много далече от постигане на компромис.

Получавайки отказ на поредната си оферта, неотдавна Юнайтед бе принуден да се възползва от своята опция и да продължи действащото съглашение с Антони с 12 месеца - до юни 2020 година.

По този начин сега бъдещето на нападателя е вързано с клуба до края на следващия сезон, но поради липсата на напредък в преговорите "червените дяволи" очакват други клубове да се опитат да се възползват от тази ситуация.

Според различни британски източници, очаква се, че предложения за Марсиал могат да направят Челси и Ювентус. И двата клуба проявяват огромен интерес към нападателя, който преди три години струваше на Юнайтед 58 милиона паунда.

  Сподели
487