Верон обясни проблемите в Юнайтед


Н. Гавазов

Верон обясни проблемите в Юнайтед

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед  Хуан Себастиан Верон смята, че "червените дяволи" все още не са придобили своята футболна философия след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън. Както е известно, този сезон, третият за Жосе Моуриньо на "Олд Трафорд", се оказа много труден за Юнайтед, който след 12 кръга е само на осмо място във Висшата лига и вече отпадна от Купата на Лигата.

Верон, който през 2001 година стана рекордна покупка на "червените дяволи" и изигра два сезона за клуба, преди да напусне за Челси, не поставя под съмнение уменията на Моуриньо, но вярва, че Юнайтед няма футболни идеи - за разлика от съседите от Манчестър Сити.

"Моуриньо е отличен мениджър, аз наистина мисля, че е така, но според мен, Юнайтед има проблеми с намирането на достоен заместник на Сър Фъргюсън. Моурньо е отличен мениджър и се старае с всички сили  в Юнайтед. Може би той е най-подходящият човек за клуба, но след всичко, което Сър Фъргюсън постигна, на всеки друг специалист ще е нужно време за реализация на идеите си.

Оттеглянето на Сър Алекс имаше много негативно въздействие върху тях. Те все още не успяват да намерят своята философия, въпреки че вече много се  промениха.

Манчестър Сити намери своите идеи за футбол, докато Юнайтед имаше проблеми с това след като Сър Фъргюсън напусна. Но те са голям клуб и се надявам, че ще успеят да намерят идеите си в бъдеще", заяви Верон.

  Сподели
380