Юнайтед налага вето на целите на Моуриньо


Н. Гавазов

Юнайтед налага вето на целите на Моуриньо

Босовете на Манчестър Юнайтед се готвят да наложат вето на трансферните цели на своя мениджър Жозе Моуриньо през януари. Както е известно, през миналата седмица в пресата се появиха съобщения, че клубът от "Олд Трафорд" планира да разгърне голяма активност по време на първия трансферен прозорец от 2019 година, след като през лятото не успя да подкрепи португалеца с нови футболисти.

Даже се съобщаваше, че Жозе е получил картбланш да похарчи 100 милиона паунда за централен защитник от световна величина, съобщаваха се и имената на някои бранители като Диего Годин и Тоби Алдервейрелд, които трябва да засилят отбранителната линия на "червените дяволи".   

Високопоставен източник от "Олд Трафорд" обаче съобщава, че клубът няма да губи главата си и да хвърля пари на пазара за играчи. Няма да се правят никакви панически покупки или покупки, които не отговарят на дългосрочните интереси на клуба.

Например, тези интереси попречиха на Юнайтед да не закупи бранител през лятото. Джером Боатенг не бе купен заради склонността на играча към травми, Йери Мина заради огромните комисионни на агента на футболиста, а Хари Макгуайър заради високата му цена.

Юнайтед ще следва тези принципи и през зимата и клубът отрано възнамерява да наложи вето, с което да запознае Моуриньо.

Другата причина за намеренията на босовете е това, че ръководството достатъчно високо оценява вероятността, че в отбора ще има нов мениджър през следващото лято. В тази ситуация не е логично да се правят големи инвестиции.

Освен това отделни членове от ръководството са на мнение, че претенциите на Жозе за подсилване на състава са неоснователни, още повече, че много от предишните покупки на португалеца към момента все още не са се разкрили напълно и на практика са се превърнали в тежест за клуба.

По всичко изглежда, че лятното разочарование на Моуриньо от липса на подкрепа ще се пренесе и през зимата, което означава, че  португалецът е изправен пред ново разстройство на тази основа.

  Сподели
467