Конте иска от Челси 23 милиона


Н. Гавазов

Конте иска от Челси 23 милиона

Бившият мениджър на Челси Антонио Конте поиска от лондонския клуб неустойка в размер на 23 милиона евро, съобщава La Gazzetta dello Sport. Според информацията, италианският специалист е на мнение, че ръководството на "сините" му дължи 13 милиона евро за уволнението и още 10 милиона за накърняване на репутацията.

Съобщава се, че Челси е назначил две срещи с бившия мениджър, но той е отказал да присъства и преговаря при условията, поставени от Роман Абрамович. Руският олигарх не желае да прави допълнителни разходи тъй като се намира в процес на продажба на клуба заради политическото напрежение между Русия и Великобритания.

Челси от своя страна е убеден, че Конте е провокирал продажбата на нападателя Диего Коща, което е причинило загуби за Челси.

Впрочем, този довод на клуба едва ли ще мине пред съда, тъй като адвокатите на Конте настояват, че "сините" са спечелили от сделката. Съгласно данните на Transfermarkt, испанският футболист е пристигнал на "Стамфорд Бридж" за сумата от 38 милиона евро, а след това е продаден за 66 милиона евро. Освен това страната на Конте обвинява Челси в това, че клубът не е наказал футболиста, когато той публично съобщи за изгнанието си сред резервите по инициатива на Конте.

Клубът от своя страна се опира на нарушенията на бившия мениджър – от редовно закъснение за пресконференциите и мероприятия с различните спонсори, до паркиране на автомобила в базата в Кобхъм на забранено за това място.

  Сподели
436