Моуриньо захапа Венгер и Бенитес


Н. Гавазов

Моуриньо захапа Венгер и Бенитес

Жозе Моуриньо днес отново запали войната на думи с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер заявявайки, че „артилеристите" нямат шансове да спечелят титлата и този сезон. Португалският специалист, който в момента е начело на Реал Мадрид се сблъска с френския специалист по време на престоя си в Челси между 204 и 2007 година.

Последният път когато Арсенал спечели титлата бе през 2004 година, а от 2005 година насам клубът не е печелил никакъв трофей и Моуриньо е сигурен, че тенденцията ще продължава и занапред, имайки в предвид силата на Манчестър Юнайтед и Челси, както и новата заплаха от страна на Манчестър Сити.

„Не мисля, че Арсенал би могъл да спечели. Година след година изглежда, че те ще се борят за титлата, но реално не успяват. И винаги коментара е един и същ: „ Това е млад отбор, той ще бъде шампион в следващия сезон", цитира изданието думите на Моуриньо.

„Фантастично е, че Венгер подписа нов договор с клуба си. Спомням си, че когато ние играхме на финал в Карлинг Къп през 2007 година, те бяха все млади момчета. Но те вече не са отбора на младите хора. Сега те са един екип от 25, 26 и 27 годишни", продължава Специалния.

„Фабрегас, Уолкът, Клиши, Сонг, Саня - те вече не са детски отбор, а са на възраст, в която трябва да печелят, но аз не мисля, че ще го направят. Вярвам, че Манчестър Юнайтед и Челси могат да спечелят титлата и разбира се Манчестър Сити, тъй като те имат един голям отбор. Това е всичко", прогнозира Моуриньо.

Португалският специалист не пропусна да захапе и Бенитес, заявяваайки, че испанеца идва наготово в Интер и само остава да обере плодовете на неговия труд.

„Няма да се наложи на Бенитес да работи толкова здраво, колкото аз. Той има готов материал и невероятна възможност да спечели три трофея за един месец - Суперкупата на Италия, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Той е в рая. Обикновено, когато един нов треньор поеме даден клуб, той трябва да гради отбора. Бенитес заварва всичко наготово", заяви португалецът.

Той коментира също така, че Ливърпул се е сринал надолу при управлението на Рафа и ще е много трудно на новия мениджър да се справи със ситуацията.

„Много тежка работа очаква Рой, за да направи Ливърпул шампион, тъй като нещата там само се влошаваха през последните години. Ливърпул през 2004 година бе по-добър от Ливърпул през 2005 година, с005 е бил по-добър от 2006 и 2006 е бил по-добър от 2007. Рой има нужда от много време. Но мисля, че той няма никакъв шанс", начертава с мрачни краски картината на „Анфийлд" Моуриньо.

Специалния даде яснота и по въпроса с Адебайор и Дрогба. Както е известно, в последните няколко дни отново спекулации в испанската преса изпратиха двамата нападатели в Реал Мадрид.

„Мисля, че в момента Сити се опитва да запази най-добрите си играчи. Не мисля, че само една година след като закупиха от Арсенал Адебайор, ще го пуснат да си отиде. Дрогба? Отново няма шанс да дойде тук", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
71