Мълчанието на Сър Алекс може да му струва 60 000 паунда


Н. Гавазов

Мълчанието на Сър Алекс може да му струва 60 000 паунда

Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да плати глоба на стойност 60 хиляди паунда на телевизия ВВС заради своя мениджър Сър Алекс Фъргюсън, който отказва да говори пред медията. Както е известно, Сър Алекс не говори пред ВВС от 2004-а година, когато телевизията в свое предаване Panorama излъчи филм за сина му и сделките, извършени от него по това време в ролята му на агент. Нарушенията не бяха доказани, а шотландския специалист заяви, че повече няма да общува с медията.


Според новите правила във Висшата лига които бяха приети още през 2009 година, но влязоха в сила от сезон 2010/11, всички мениджъри са длъжни да говорят пред BBC след края на мачовете или ще бъдат глобени, като глобата се увеличава при повторно провинение.


И това обаче не може да накара Сър Алекс да говори за ВВС и поради това неговият клуб е готов да плати глобата. За първи отказ на интервю тя е 1000 паунда, но с всеки път се увеличава и така за цял сезон мълчание, глобата би била 60000 паунда, които „червените дяволи" ще трябва да заплатят.


„Не мисля, че той ще говоря за нас отново. Алекс е човек на своята дума и е много принципен", заяви Алън Ширър, който е на работа в BBC.

 

  Сподели
73